Twitter

Thursday, April 26, 2007

Cody legde meeste bizons om

Maarten Laupman en Rob Daniels hebben inmiddels Texas allang achter zich. Ze volgen Highway 83 naar het noorden en passeerden Oklahoma, Kansas en Nebraska.

Monument Rocks




Kansas is zo plat als een dubbeltje. Maar af en toe zit er een diepe scheur in het landschap. Een kilometer of twintig ten noorden van Scott City, volgen we een zandpad dat in zo’n canyon afdaalt naar deze kalkstenen natuurmonumenten. Kansas’ eigenste Death Valley, Monument Rocks.



Clutter Family




Net buiten Holcomb, een voorstadje van Garden City, staat dit houten huis, waar zich in 1959 een drama afspeelde dat Truman Capote aanzette tot het schrijven van In Cold Blood. De Clutter Family werd in deze afgelegen woning op gruwelijke wijze afgeslacht door Perry Smith en Dick Hickok.



A hard rain’s a-gonna fall


Na tien dagen schitterend weer met staalblauwe luchten en frisse wolkenpartijen is het gedaan met de pret. Vanaf de grens van Kansas met Nebraska is het grijs, grijs, grijs. A hard rain is falling.













Frank Lloyd Wright



De veelbezongen architect Frank Lloyd Wright bouwde maar één huis in de staat Nebraska: 602 G. Norris Avenue in Mc Cook.













Buffalo Bill

In 1868 vond ten westen van onze stopplaats Oakley een wedstrijdje bizon knallen plaats tussen William F. Cody en William Comstock, twee jagers die allebei vlees leverden aan Fort Wallace. De inzet? Wie mag de naam Buffalo Bill dragen (bizon=buffalo)? De wedstrijd? Wie legt in een dag tijd de meeste bizons om? Het werd 69 - 46, in het voordeel van Cody.



No comments: